Přeskočit na obsah
Home » Blog » O obsahu. Když ho osedlá šílenec

O obsahu. Když ho osedlá šílenec

Obsah má mít hlavu a patu

Na přiloženém obrázku je příspěvek, na který jsem narazila na Facebooku. Po počátečním šoku a vyrovnání krevního tlaku ho použiju jako odstrašující příklad. Majitelce děkuji za spoluúčast i bez jejího vědomí a svědomí. A pro vás varování, kam až může autor sklouznout, když neukočíruje slovosled, ani pravopis ani obsah, protože je mu to tak nějak fuk.

Když na vás přijde potřeba napsat jednoduchý inzerátek a vložit ho na sociální sítě, zhluboka se nadechněte. Myslete na to, že lidi jsou jenom lidi. Nemusíte do nich rvát nabídku hlava nehlava. Bez ohledu na cokoli. Abyste pak třeba stvořili něco podobného, jako je v příloze. Takový výsledek vašemu podnikání či snaze něco prodat víc uškodí, než pomůže.

Výkřik, který nikdo neslyšel

V přiloženém inzerátku najdeme pomalu víc chyb než písmenek. Celý odstavec tvoří jedna jediná věta. (Vlastně dvě, když budeme brát v úvahu i to zvolání na konci.) Shoda podmětu s přísudkem rajtuje při myšlenkovém čardáši jak smyslů zbavená, a dávno už neví, která bije.

Pravopis sebou škube v posmrtné křeči. Slovosled se potácí jak po poslední pařbě a rozseká čtenáře tak, že se musí po přečtení nadechnout. Dá si pauzu, otře pot z čela a přečte to celé znovu. Dvakrát, nebo víte co, raději třikrát. 

A pak už jen přemýšlí, jestli to autorka myslela vážně, nebo si z nás dělá kozy.

Pojďme obsah a slovosled hodit do latě

Základem pro podobné nabídky je stručné a srozumitelné sdělení. Cílené na potřeby, touhy a zájmy cílové skupiny. Jak by mohl text po překopání vypadat:

Sypete peníze do drahých krémů a výsledky žádné? Vrásky vás neopouštějí, štvou vás vyhozené peníze a na celou péči se chcete vykašlat? Zadržte! Jsou tady naše krémy! Sázím svoji dobrou pověst na to, že vás příjemně překvapí. Účinky, které skutečně uvidíte. Reakcemi okolí, které je uvidí taky. Závistí kamarádek, které vám tu změnu neodpustí.

Howgh.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

× Můžu s něčím pomoct?
Ověřeno MonsterInsights